Warsztaty z żywienia dojelitowego
Warsztaty z żywienia dojelitowego
Termin: 26.11.2019r, godz. 15:30
Miejsce: sala szkoleniowa OIPI w Bydgoszczy, ul. T. Kościuszki 27/30-32 VIIIp.
Limit uczestników: 30
Czas trwania: ok 3-4h
Warsztat jest bezpłatny.
Prowadzący:
mgr Beata Strzyżewska- pielęgniarka, członek zespołu żywieniowego: Klinika Chirurgii Ogólnej, Kolorektalnej
i Onkologicznej - Szpital Uniwersytecki nr 2 im. Jana Biziela w Bydgoszczy.
Pielęgnacja Peg’a zgłębnika i obsługa sprzętu - w formie warsztatu na fantomie.
dr Aleksandra Różowicz - dietetyczka ze Szpitala Uniwersyteckiego nr 1 im. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy, odpowiedzialna za OIT. Dobór diet przemysłowych pod konkretnego pacjenta.
Andrzej Płoszajczak - przedstawiciel firmy Fresenius Kabi
Proponowany plan spotkania:
15:30- 15:45 - Przywitanie uczestników i przedstawienie prelegentów: Andrzej Płoszajczak
15:45- 17:00 - Znaczenie żywienia w terapii pacjentów, kryteria włączenia żywienia dojelitowego oraz dobór odpowiedniej diety: Aleksandra Różowicz i Andrzej Płoszajczak
17:00- 17:15 - Przerwa kawowa
17:15- 19:00 - Teoria oraz warsztat praktyczny: pielęgnacja Peg'a, zgłębnika donosowego, pielęgnacja okolic dostępu oraz obsługa sprzętu do podaży diet dojelitowych.: Beata Strzyżewska
19:00- 19:30 - Dyskusja oraz wręczenie certyfikatów: Aleksandra Różowicz, Beata Strzyżewska, Andrzej Płoszajczak
REJESTRACJA:
Andrzej Płoszajczak
tel: 781-230-017
email: andrzej.ploszajczak@fresenius-kabi.com
Niezbędne informacje do rejestracji: Imię i nazwisko, nr PWZ, nr telefonu, Miejsce pracy (szpital i oddział)