Warsztaty z żywienia dojelitowego

Data publikacji: 22.10.2019

Warsztaty z żywienia dojelitowego

Termin: 26.11.2019r, godz. 15:30
Miejsce: sala szkoleniowa OIPI w Bydgoszczy, ul. T. Kościuszki 27/30-32 VIIIp.
Limit uczestników: 30
Czas trwania: ok 3-4h
Warsztat jest bezpłatny.

Prowadzący:

mgr Beata Strzyżewska- pielęgniarka, członek zespołu żywieniowego: Klinika Chirurgii Ogólnej, Kolorektalnej 
i Onkologicznej - Szpital Uniwersytecki nr 2 im. Jana Biziela w Bydgoszczy. 
Pielęgnacja Peg’a zgłębnika i obsługa sprzętu - w formie warsztatu na fantomie.

dr  Aleksandra Różowicz - dietetyczka ze Szpitala Uniwersyteckiego nr 1 im. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy, odpowiedzialna za OIT.  Dobór diet przemysłowych pod konkretnego pacjenta.

Andrzej Płoszajczak - przedstawiciel firmy Fresenius Kabi

Proponowany plan spotkania:

15:30- 15:45 - Przywitanie uczestników i przedstawienie prelegentów: Andrzej Płoszajczak

15:45- 17:00 - Znaczenie żywienia w terapii pacjentów, kryteria włączenia żywienia dojelitowego oraz dobór odpowiedniej diety: Aleksandra Różowicz i Andrzej Płoszajczak

17:00- 17:15 - Przerwa kawowa

17:15- 19:00 - Teoria oraz warsztat praktyczny: pielęgnacja Peg'a, zgłębnika donosowego, pielęgnacja okolic dostępu oraz obsługa sprzętu do podaży diet dojelitowych.: Beata Strzyżewska

19:00- 19:30 - Dyskusja oraz wręczenie certyfikatów: Aleksandra Różowicz, Beata Strzyżewska, Andrzej Płoszajczak

REJESTRACJA:

Andrzej Płoszajczak
tel: 781-230-017
email: andrzej.ploszajczak@fresenius-kabi.com
Niezbędne informacje do rejestracji: Imię i nazwisko, nr PWZ, nr telefonu, Miejsce pracy (szpital i oddział)